JAZZ PON-T: SYLVAIN RIFFLET

Escrit per Super User on . Posted in CONCERTS

29 de setembre - 21h. Casa Musicale (Perpinyà) - 15€ COMPRAR

La poesia i la literatura de finals del s. XIX i principis del s. XX descriu sovint les màquines com a enemics de l'art. Una altra literatura amable i incapaç de satisfer-se amb aquesta deshumanització, es pensava llavors íntimament dedicat a l'home com a Zola o Pasolini. A continuació, la ciència ficció es va imaginar un món inspirat en artistes i escriptors com Jules Verne o H. G. Wells. La maquinària revela la seva ànima.

Per tant, no és insignificant que Sylvain Rifflet hagi escollit il·lustrar el seu àlbum Mechanics d'un dibuix de François Schuiten, escriptor i dibuixant retro-futurista, enamorat dels cels saturats de dispositius voladors i esfèrics, mons concebuts com a imaginat prou lluny del temps i inspirat pels sabors de inici de la ciència ficció.

Un capharnaum metàl·lic d'anells astronòmics on el personatge de la capa vermella - heroi voluntàriament vintage d'un món per néixer - il·lustra una galàxia musical fet d'instruments de fusta, metalls, caixes de música, d'objectes "fets a casa" i evoca "petits mecanismes" olis, construccions complexes i hàbilment desorganitzades organitzat on vagin Maurits Cornelis Escher i les seves construccions impossibles.

Aquí la música es concep com una utopia, una visió metafòrica d'un futur imaginat, on l'univers és fantasiós, de somni o visionari, com si reinventés a tendència jazzista Lukas Vojir.

 

PATROCINADORS

  

organitza

FILA6 - RGB